Turistinformation

Besök Norrköping - stadens bästa sevärdheter!

När du bor på vårt hotell så har du alla möjligheter att upptäck den gamla och fina staden Norrköping i Östergötland. Här finns mycket att se och göra. Här tipsar vi dig om sevärdheter och platser att besöka!

Besök Norrköpings industrilandskap!

I Norrköping möts historia och framtid. Istället för att riva och bygga nytt när de stora fabrikerna lades ned, så satsade Norrköpings kommun på att slå vakt om det annorlunda industrilandskapet. Resultatet blev ett sjudande centrum för utveckling, utbildning och kultur.

I Norrköpings industrilandskap kan man se det mäktiga och vackra vattenfallet i Motala Ström, besöka "Arbetets Museum", den gamla bomullsfabriken "Strykjärnet" mitt i Strömmen, "Stadsmuseet" och det nya Konsert & Kongresshuset "Louis De Geer" där man bl.a. kan njuta av konserter med Norrköpings symfoniorkester och många andra föreställningar. Under december firas Norrköping Light Festival - då badar hela staden i vackert ljus!

Vackra promenadstråk i Strömparken

Längs med Strömmen, och alldeles invid vårt hotell, ligger Strömparken. Här finna fina promenadstråk, restauranger och en fin lekplats. Lekbäcken, med lax och Öring, rinner igenom parken. Ät en bit mat på en restaurang eller njut av en fika på ett café!

Norrköping - shopping & nöjesliv

I Norrköpings centrum känns det mesta nära och många gillar att shoppa här. Butiker varvas med caféer och restauranger och på kvällarna sjuder nöjeslivet i hög puls.

Ett stenkast från Hotell Centric, i centrala Norrköping, hittar du det charmiga kvarteret "Knäppingen". Små butiker blandas med torghandel och restauranger. Njut av en lunch, after work eller bara en kopp kaffe på någon av de många uteserveringarna.

Kolmårdens Djurpark

Den attraktion som drar absolut flest besökare till staden är onekligen Kolmårdens Djurpark. Många barnfamiljer väljer att bo billigt på vårt hotell och samtidigt besöka djurparken i en eller två dagar. Upplev vilda djur, delfiner och åk mängder med karuseller! Ta del av våra prisvärda Kolmårdenpaket som inkluderar hotell + inträde.

Läs mer här

Norrköping har mycket att erbjuda!

Befinner du dig här i Norrköping har du nära till det mesta; fina fiskevatten mitt i city, stora parker, kaktusplanteringen, hällristningarna vid Himmelstalund, Himmelstalundsbadet, Lindöbadet, Arkösund, Sankt Anna och Gryts Skärgård med härliga badplatser, Kolmården Djurpark, Tropicarium, Go-Kart-banor, golfbanor och fina Bowlingcenters, etc.

Norrköpings flygplats ligger på bekvämt avstånd från centrumkärnan och du kan i princip gå in till staden. Annars går bussar.

Receptionen hjälper dig gärna med tips i Norrköpings många aktiviteter.

 

Läs mer om att boka hotell i Norrköping!

 

Sevärdheter Norrköping

Bo på hotell i Norrköping

Länktips

- Upplev Norrköping (Turistinfo)
- Östergötland Info

 

Kontakta oss: G:a Rådstugugatan 18-20 602 24 Norrköping, Tfn: 011 - 12 90 30, Fax: 011 - 18 07 28, E-post: info@centrichotel.se